Learning to Fly

Dear Friends,

Finally, het is bijna zover! Over 2 dagen zit ik dan eindelijk in het vliegtuig richting Port Alfred, Zuid Afrika. Voor de gene die het nog niet weten wat ik daar ga doen. Ik ga een wijn studie doen om mijn kennis over wijn nog meer uit te breiden dan wat ik tot nu toe al deed. Aangezien wijn een passie is geworden ben ik zeer gemotiveerd en is dit voor later ook een droom om mee te gaan werken. Het gaat geen gemakkelijke studie worden omdat ik 5 maanden in Zuid Afrika zit en normaal de studie twee jaar duurt. Maandag zit ik dan ook gelijk in de schoolbanken.

Vanaf zondag ben ik 15.287 km van Nederland vandaan en zit ik dus in Port Alfred, wat de Oost Kaap is van Zuid Afrika. Voor de gene die het nieuws hebben gevolgd, het sneeuwt daar inderdaad maar als ik aankom is het 18 graden met vol op zon! Dus ik ben niet gevreesd en neem niet mijn snowboobs mee! Ik ga voor het mooie weer. Ik heb het zeer goed voor elkaar daar, aangezien de campus dicht bij het strand is, we een kroeg op de campus hebben en een biertje 10 rand kost. Verder zijn de woongelegenheden ook aangenaam, wat ik tot dusver heb gehoord en krijgen we 3 maal daags eten, wordt je kamer schoongemaakt en de was word voor je gedaan. Dit gaat dus ook echt afkicken worden als ik weer thuis kom! Verder is Port Alfred geen saaie stad en zitten der ook leuke eet tentjes en daarnaast ook hun township waar je wel even met de neus op de feiten wordt gedrukt, maar waar je wel hele leuke enthousiaste kinderen hebt! Verder is het een erg leuk gebied en is er veel te doen. Denk hierbij aan safari parken, natuurgebieden, je kan walvissen bezichtigen, na een cheetah park waar je de kleintjes mag aaien! Verder zijn er ook veel sportieve dingen te doen denk hierbij aan paardrijden op het strand, duiken, surfen, bungeejumpen, skydiven en ga zo nog maar even door. Geen moment om me dus te vervelen en er zoveel mogelijk van gaan te genieten. 

Zaterdag middag is het dan eindelijk zover en om 12.00 rijden we met Frank, mam en Mariska richting Schiphol. Helaas is paps er niet bij want die is nog aan het varen. Om 13.00 heb ik afgesproken met Linda om in te checken en samen even een traantje weg te pikken met het afscheid. Om 16.00 gaan we dan de lucht in richting Cairo. Hier moeten we ongeveer 5 uur wachten voordat onze vlucht vertrekt naar Johannesburg en daarna vliegen we door naar Port Elizabeth, waar we worden opgepikt om naar Port Alfred te gaan. Ik denk dat we zo'n 24 uur wel onderweg zullen zijn.

Tot nu toe komen der nog wat vrienden langs of ga ik gezellig ergens wat drinken met ze. Mijn tas is zover als klaar en morgen avond krijg ik nog even mijn galgenmaal!! Lekker oer Nederlands, sla, karbonade en aardappels, jammie!! 

Ik hou jullie snel weer op de hoogte en ik wens jullie daarmee alvast een baie pret!

Tot siens,

Amaka 

Reacties 4

Rick 28-07-2011 18:40

Je gaat wijn studeren en maakt je druk om de prijs van een biertje! Veel plezierrrrr, al kom je nog maar even zwaaien bij de Appie morgenmiddag!

Rinath 28-07-2011 22:35

Heyy Annalia,

Toch voor deze weblog gekozen :-D!!! Ik zal vast met veel plezier en een beetje jaloezie je verhalen lezen, ik weet het ik heb het allemaal al gedaan, maar ik weet hoe leuk het is, dus ik wou dat ik het zo weer over kon doen!!!

Ik kan maar één ding meegeven, GENIET 200%, de eerste 2,5 maand gaat heel langzaam, maar dan vliegt de tijd in één x!!!

Veel liefs,
Rinath

Oma en Willem 01-08-2011 20:32

jt web mail gelezen en gezien dat het je al bevalt,geniet van deze tijd maar denk ook aan je studie,veel succes.Groetjesd van Oma en Willem.Doei

Dineke 02-08-2011 22:05

Hee meisie,

Leuk zo'n weblog. Ga het zeker volgen!! Geniet er volop van, dan komt de rest vanzelf. Tuurlijk zul je last van heimwee krijgen, maar dat krijgt iedereen, zeker weten. Daar sleep je elkaar wel weer door heen. Spreek je weer.
Dikke knuffel van ons.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer